Något av de första som vi lägger märke till när vi träffar en ny person är deras leende. Om du inte känner dig nöjd med dina tänder och ditt leende kan det dock påverka ditt självförtroende. Det finns vissa saker du kan göra för att påverka ditt leende både själv och med hjälp av tandläkare.

Borsta tänderna på rätt sätt

Vi lär oss att borsta tänderna redan som barn. Men det är viktigt att använda rätt produkter och borsta på ett korrekt sätt. GUM har utvecklat en tandkräm som ger långvarigt skydd för både tänder och tandkött. Om du sedan kompletterar med tandtråd och tungskrapa har du en bra grund att stå på.

Undvik kaffe och vin

Många av oss vill undvika att få gula eller missfärgade tänder. Det är välkänt att rökning och snus snabbt kan missfärga våra tänder. Men detsamma gäller även för vin och kaffe. Om du vill ha ett vitt och vackert leende bör du alltså dra ner på dessa drycker. Byt ut dessa mot vatten när det är möjligt. Glöm inte heller att besöka tandläkaren med jämna mellanrum och kontrollera att du inte har plack eller karies. Det kan leda till stora problem om de inte åtgärdas i tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *