För att ha en välmående hy spelar flera faktorer roll. Många tror att det räcker med hudvård men kost, sömn och motion har en avgörande roll för hudens status. Om du vill ha en välmående och strålande hy ska du satsa på alla delarna. Hudvård spelar dock den centrala rollen. Det är av vikt att du faktiskt använder bra och rätt produkter för just din hudtyp. Om du vill hitta riktigt bra hudvårdsprodukter som håller måttet ska du gå in på hudoteket.se och kolla in deras sortiment. Du kan även hitta produkter för hårvård och makeup på hudoteket.se. Om du inte har koll på din hudtyp finns det bra information på hudoteket.se om olika hudtyper som du kan läsa för att lättare kunna avgöra vad du har för hy och vad du ska välja för produkter.

Inför en egen hudvårdsrutin

Huden skvallrar faktiskt om hela din hälsa. Om du mår dåligt kan det spegla sig i din hy. Eftersom det är kroppens största organ spelar den en stor del i din hälsa. För att ge din hud de bästa förutsättningarna för att må bra bör du ta hand om den på ett genomtänkt sätt. Det är en bra idé att skaffa dig rutiner för din hud. Jobba in en bra hudvårdsrutin som du genomför morgon och kväll. Du kan ha olika rutiner för kvällen och morgonen. Du kan även använda olika produkter för de olika tidpunkterna. Precis som med träning är den bästa hudvården den som faktiskt blir av. Du bestämmer själv hur lång eller kort din rutin ska vara.

Rengöring är nyckeln för en välmående hy

Att rengöra huden är a och o för att den ska må bra. Oavsett hur kort din hudvårdsrutin är ska du inte slarva med rengöringen. Det är extra viktigt att rengöra huden på kvällen när den har varit utsatt för olika påfrestningar, smuts och föroreningar. När du rengör huden på kvällen ger du hyn de bästa förutsättningarna för att reparera sig under natten.

Smörj in huden med kräm eller olja

Efter rengöringen är det viktigt att tillföra näring till huden. För att huden ska kunna återhämta sig på kvällen och natten är det viktigt att smörja in huden med en olja eller kräm som tillför näring och fukt. Innan du smörjer in huden kan det vara en god idé att använda någon form av serum som ger huden lite extra fukt. Det beror såklart på din hud och ålder vad du ska använda.

Din livsstil påverkar huden

Något som syns på huden är hur bra syresättning du har. Det är bra att ha en bra blodcirkulation för att både huden och kroppen ska må bra. Försök att motionera regelbundet, minska stress och äta bra mat. Den näring som du tillför kroppen genom mat spelar också stor roll för hur din hy ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *