Att träna regelbundet är viktigt för helhetshälsan. För att du ska få till regelbunden träning är det viktigt att du hittar ett hållbart sätt. När du hittar det kommer träningen bli som att borsta tänderna; du bara gör det. Men att komma dit kräver tålamod och disciplin. För att göra det enklare att träna är det bra att sänka tröskeln för träning. Att bygga upp ett hemmagym är en bra idé. Då blir träningen mer lättillgänglig jämfört med om du ska åka iväg till ett gym för att träna. Att ha ett hemmagym är väldigt tidseffektivt, vilket är bra om du har lite tid över i vardagen och svårt att få ihop livet.

Bygg upp hemmagymmet successivt

Det finns massor med bra utrustning som du kan investera i till ett hemmagym. Du behöver inte köpa allt på en gång, utan du kan successivt bygga upp det. Att börja med att köpa kettlebells eller några andra vikter som du kan använda till flera olika övningar är en bra början. En bra matta är också bra att ha redan från början.

Sätt upp rimliga mål och belöna dig på vägen

För att träningen ska bli hållbar och regelbunden kan det vara bra att sätta upp mål. Ett uppsatt mål kan motivera dig att träna när det känns lite extra motigt. Tänk på att målet ska vara realistiskt och nåbart. Om målet är för högt satt och orimligt kan du tappa motivationen till träning. Ge dig små belöningar på vägen mot målet för att hålla uppe motivationen. Att hitta träning som du gillar är också viktigt för att orka hålla i träningen. Den bästa träningen är nämligen den som faktiskt blir av. Att planera in din träning i kalendern varje vecka är också ett bra sätt för att öka chanserna att träningspassen faktiskt blir gjorda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *