Om du har flyttat till en mindre lägenhet finns det bra tips på hur du kan inreda den så att lägenheten upplevs som rymligare och mer trivsam. Det första du ska göra är att fundera över vilka funktioner som är viktigast i hemmet. Om du prioriterar matplatsen är det viktigt med ett tillräckligt stort matbord som både är praktiskt och snyggt. Ifall du hellre vill prioritera soffan och filmkvällar är ett mindre matbord bättre att satsa på. När du vet vad som har högsta prioritet kan du köpa möbler efter det. Större möbler till det du vill fokusera på och mindre möbler till det som inte är prioritet.

Ljusa färger är fördelaktigt

När du bor lite mindre är det viktigt att se hela din lägenhet som en helhet. Matplatsen med matbord ska fungera ihop med vardagsrumsdelen. Att försöka få en röd tråd med hjälp av färg, stil på möblerna och material är viktigt för helhetsintrycket. Ett tips är att blanda större och tyngre möbler med nättare för att få till en dynamisk känsla. Ljusa färger på väggarna gör att ett rum upplevs som större så det är en fördel i mindre lägenheter. Speglar är också något som bidrar till upplevelsen om att rummet är större. För att fönsterna ska upplevas som större ska du satsa på tunnare gardiner i ljusa färger som du sätter i en takskena och låter löpa ända ner till golvet. De ljusa färgerna på väggarna kan du med fördel matcha med beige och andra ljusa nyanser som pasteller.

Smart förvaring är nyckeln

Att ha smart förvaring är a och o när det kommer till inredning i mindre lägenheter. Det är en bra idé att satsa på förvaring som går längs med väggen. Att ha stängd förvaring är fördelaktigt på mindre ytor, det ger ett visst lugn. När var sak har sin egen plats minskar du risken för stök. Oreda och saker överallt ger ett rörigt intryck. För att få ut maximalt av lägenheten är det viktigt att tänka smart när det kommer till förvaring. Belysningen är en viktig del i inredningen oavsett storlek på bostaden. Tänk på att inte snåla med belysningen, helst fem ljuskällor per rum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *