Om du upplever att dygnet har alldeles för få timmar och bär runt på en känsla av tidsbrist finns det saker som du kan göra för att förändra tillvaron. Det går faktiskt att få mer tid över men det kräver lite eftertanke och prioriteringar. Du behöver sätta dig ner och fundera över vad du vill hinna med under en dag och sedan tänka efter vad som är rimligt att hinna. För att få mer tid över kan du delegera saker som du inte behöver göra eller uträtta. Städningen är en sådan sak som många väljer att låta någon annan göra. Genom att anlita hemstäd som kommer hem och fixar städningen har du helt plötsligt fått lite mer tid. Du kan själv bestämma hur ofta du ska ha hemstäd och hur omfattande den ska vara. Försök att vara kreativ i tanken när du ska strukturera om vardagen för att få mer tid.

Prioritera saker som du värdesätter

Att få ihop vardagen med familj, hem och jobb är ett pusslande som liknar att driva ett företag. Det gäller att hitta dina egna strategier och knep för att få saker och ting att fungera. När du ska strukturera vardagen ska du ifrågasätta alla dina måsten. Det finns en hel del saker som du förmodligen gör eller tänker att du borde göra som du faktiskt kan välja bort. Det kanske är mer värt att skippa att stryka och istället ta en joggingtur i skogen. Vad du än beslutar om blir du mer medveten om att du har ett val när du ifrågasätter saker.

Ta bort tidstjuvar

Det finns även många tidstjuvar som stjäl otroligt mycket tid. Slöscrollande på telefonen är sådant som tar enormt mycket tid, mer än du kan tro. Du sitter i soffan och vips har 30 minuter gått tid som du kunde lagt på annat. För att få mer struktur är ett tips att skriva ner allt du ska göra i kalendern och schemalägga allt, då kommer du med stor sannolikhet att få bättre struktur på din tid och hinna betydligt mer. Om du har en partner så sätt er ner tillsammans och planera hur veckan ska se ut och vad ni ska hinna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *