För många hör sminkningen till vardagen, och kanske är du en av dem som nästan känner dig lite naken om du inte hunnit med sminkningen en hektisk morgon. Att gå hela dagen och störa dig på att du inte hunnit med din morgonrutin, är något du troligen vill slippa. Men är du van vid att sminka dig är det faktiskt inte så lätt att bara bryta rutinen och känna dig bekväm med det. Men det finns knep som gör att du kan spara in tid och vakna upp mer redo!

Vid det här laget har du säkert märkt hur populärt det är med tatuering av ögonbryn, läppar och eyeliner. Men vi är också många som inte känner oss trygga med att göra nästan permanenta sminkningar. Trender kommer och går trots allt, så det kanske känns tryggare med en snygg ögonbrynsfärg som håller ett tag men ändå inte är permanent? De finns i flera nyanser, du fixar det enkelt i hemmet och en del kan dessutom hålla i flera veckor!

Vackra bryn och fransar även på morgonen

Med hjälp av ögonbrynsfärg kan du göra en stor skillnad på ögonbrynen. Vissa färger är dessutom en kombination av ögonbrynsfärg och ögonfransfärg, så tänk dig vilken tid du kan spara bara genom att slippa måla ögonbryn och ta på mascara om morgnarna. Det gäller dock att du läser på ordentligt i bruksanvisningen och säkerställer vad just den färgen är till för, eftersom det bara är några ögonbrynsfärger som går att använda även till fransarna. Det är ett bra alternativ att färga även fransarna, om du vill få en mörkare och mer definierad effekt utan mascara. Men många använder givetvis mascara för att få en fylligare look med längre fransar, och då kan ett alternativ vara att göra en fransförlängning hos professionella.

Så vaknar du med en piggare look

När ögonbrynen färgats med ögonbrynsfärg, och fransarna fixats med färg eller förlängning så har du redan sparat mycket tid från morgonrutinen. Att se över din sömnrutin är en annan sak du kan göra. Om du får lägga mycket tid på att ordna upp frissigt hår eller veck i ansiktet från kudden på morgonen, finns det faktiskt saker du kan göra i förebyggande syfte. Beroende på vilken hårtyp du har, kommer ditt hår vara olika benäget att bli frissigt. Något som dock är gemensamt för många hårtyper, är att blött hår på huvudkudden ofta resulterar i en sämre hårdag dagen därpå. Prova att duscha en stund innan du lägger dig i stället, så att håret får en chans att torka. Prova ett annat örngott. Materialet gör faktiskt stor skillnad, så om du ofta får veck i ansiktet bör du prova ett örngott i mjukare material. Välj mjuka eller lena material som huden lätt glider över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *