Drömmer du om att klara nästa pandemi utan någon ekonomisk oro? Det har du stora möjligheter att göra, oavsett hur din ekonomiska situation och inkomst är idag.

Ta tag i din ekonomi

Det som främst skiljer personers privatekonomi åt, är kunskap och medvetenhet. Om du bara betalar räkningar och har din lön som enda inkomstkälla, så kommer din ekonomi inte bli så mycket bättre. Personer med god ekonomi har koll på både inkomster, utgifter och har ofta en passiv inkomst. Du bör äga ditt boende, ha ett sparkapital på banken samt investera i aktier, företag eller fastigheter.

Förbättra din ekonomi

Det första som du behöver göra är att se över din ekonomi. Sedan måste du minska på utgifterna och öka på inkomsterna. Börja spara och betala av på dina lån. Först mindre lån, och sist CSN och huslånet. Utgå från räntan och lånets storlek. För att öka på dina inkomster kan du dels sälja saker och lägga pengarna på dina lån. Dels bör du skaffa eget företag eller någon slags passiv inkomst. Hyr ut sommarstugan, husbilen eller ett rum. Börja blogga för att tjäna pengar online eller erbjud någon slags tjänst. Du kan vara konsult, passa hundar eller städa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *