Som arbetslös kan det ibland kännas svårt att hitta ett jobb och få gå framåt i livet. Här kommer tipsen som hjälper dig att bli anställd.

Inskriven hos Arbetsförmedlingen

Det som är positivt med att vara inskriven hos Arbetsförmedlingen är att du dels får ut a-kassa, dels kan få hjälp med både studier, praktikplats och att hitta ett jobb. Men det är många som tycker att det känns jobbigt att inte försörja sig själva. Använd tiden väl som arbetslös, så får du snabbare ett jobb och livet känns bättre under tiden.

Få en anställning

Sök jobb på Platsbanken och andra sajter, men ofta räcker inte det. Ett smart sätt att komma in på arbetsmarknaden är genom bemanningsföretag. Skriv in dig på ett bemanningsföretag och ta de jobb du får. Det är många som börjat med mindre vikariat, för att en dag bli anställd på ett företag. Många företag vill testa en person innan de anställer den. Du bör också gå runt bland företag och berätta att du söker jobb. Många företag annonserar aldrig efter ny personal, utan rekryterar bland folk de känner och får rekommendation om. Till sist bör du även se över din utbildning. Ta chansen att läsa upp behörighet på Komvux eller gå en utbildning som du alltid har drömt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *