Vill du förbättra din hälsa på ett roligt och kreativt sätt, samtidigt som du gör en massa roliga saker? Då kan du skapa en bucketlist för din hälsa.

Bucketlist

En bucketlist är en lista med saker som du vill göra. Det är många som skapar en bucketlist på platser som de skulle vilja besöka. Men du kan skapa en bucketlist över precis vad som helst. Som din hälsa. Att ta hand om hälsan kan ibland kännas som ett evighetsprojekt där du aldrig kommer i mål. För många känns det jobbigt att fokusera på mat och vikt, utan att känna att de har uppnått ett tydligt mål. Det är där en bucketlist kan vara till stor hjälp. För att må fysiskt bra behöver vi röra på oss och utmana både vårt mentala och fysiska jag. Genom att skriva en lista på saker som du vill göra så kommer du samtidigt att ta hand om din hälsa.

Springa lopp

Ett bra mål på din bucketlist är att springa olika lopp. Om du aldrig har sprungit ett lopp kan du skriva upp kortare lopp som Vårruset eller Blodomloppet. Om du redan har sprungit några lopp kan du satsa på Göteborgsvarvet eller rentav ett maraton. När du skapar din bucketlist kan du naturligtvis skriva upp vilka lopp du vill. Men för att det verkligen ska bli av är det smart att inte bara skriva New York maraton, särskilt om du är helt otränad. Skriv istället upp flera olika lopp som en del på din bucketlist. Då är sannolikheten att du verkligen kommer att springa New York maraton mycket större.

Naturupplevelser

Att vara ute i naturen mår vi väldigt bra av. Vi känner ett lugn, samtidigt som vi är aktiva och utmanar vår kropp. Det kräver mer att gå i och ur en kanot och sedan gå på stigar med stenar och rötter, än att sitta på en träningscykel på gymmet. Det finns många naturupplevelser som du kan skriva upp på din bucketlist: bestiga Kebnekaise, vandra Kungsleden, paddla kanot och övernatta i tält, åka Vasaloppet eller besöka specifika nationalparker.

Utmanande aktiviteter

Det är också smart att lägga till nya och utmanande aktiviteter på din bucketlist. Som att testa en klättervägg, nya sporter eller att lära dig att dyka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *