Det finns många sätt att förbättra ekonomin på, men ofta tar det tid. Om du behöver mer pengar på en gång eller snabbt vill se resultat kan du sälja guld. Då får du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Sälja guld online

Förr i tiden gick man till en pantbank för att sälja guld och smycken, men idag gör du det online. Det är säkert och smidigt, så länge som du vänder dig till etablerade företag. De flesta av oss har faktiskt guld, diamanter och andra ädelmetaller att sälja. Smycken som du fick när du var liten eller som du köpt själv. Presenter från gamla ex eller vänner som du inte har kontakt med. När du ska sälja guld ska du tänka igenom affären. Om du inte brukar använda smyckena så kan du sälja dem. Men sälj inte släktgods, som morfars guldklocka eller farmors vigselring. Sådant bör du behålla. Då kommer du känna dig nöjd med affären. Bästa stället att sälja guld är till Diamantbrev som har över 10 000 nöjda kunder. De skickar hem ett försäkrat kuvert till dig. Du lägger i dina smycken, lägger det på brevlådan och så har du snart pengarna på bankkontot. Snabbare än så går det knappast att tjäna tusenlappar.

Så får du bättre ekonomi

När du har fått in pengarna från Diamantbrev på ditt bankkonto är det dags att på allvar ta tag i din ekonomi. Vägen till en bra ekonomi går genom att arbeta långsiktigt. En bra början är att du ser över dina pengar. Hur mycket har du? Vad lägger du pengarna på? Hur mycket sparar du? Har du aktier? Och hur mycket får du in varje månad? Två regler att följa är:

  • Mindre utgifter.
  • Mer inkomster.

Det bästa är att satsa på att både minska på utgifterna och öka på inkomsterna, men utgå från din individuella situation. Lättast är det ofta att minska på utgifterna. Gör en budget över mat, nöje och räkningar. Se över hur många prenumerationer som bara drar pengar varje månad. Tänk även på att nöjesprenumerationer, som streamingtjänster, inte bara kostar pengar utan även tid. Alltså ditt liv. Du behöver också börja spara varje månad. Det är bättre att spara 300-1500 kronor i månaden, än ingenting alls.

Inkomster är så mycket mer än bara lön. Alla med god ekonomi har någon slags passiv inkomst: aktier, fonder, skog eller företag. Pengar som bara växer. Idag har du stora möjligheter att tjäna pengar online. Istället för att du sitter och ser på filmer på kvällarna, så kan du bygga upp en blogg eller Youtubekanal. Eller så börjar du jobba extra och lägger alla pengar på aktier. Du kan också hyra ut ett rum eller erbjuda Airbnb. Det finns många sätt att tjäna pengar på, bara du är aktiv och vill jobba.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *