Lycka vill de allra flesta uppleva över tid. Men att ständigt befinna dig i en känsla av välbehag är svårt men det är möjligt att ha en hög livstillfredsställelse. Det sker ständigt saker i livet som påverkar ditt känsloliv åt båda hållen. Det finns många sätt som du kan använda dig av för att känna dig mer lycklig i vardagen och påverka dina känslor. Att äta god mat och dricka ett gott vin är en sak som väldigt många uppskattar och känner stor lycka i. Det kan även frambringa lycka av att sitta i fåtöljen med ett glas vin och en god bok en tisdagskväll. Om du gillar vin kan du förgylla vardagen och helgen med att beställa hem riktigt goda viner. För att få testa lite olika viner kan du beställa en vinlåda som passar både till vardag och fest. När du beställer en vinlåda finns det flera olika sorter att välja mellan. En vinlåda är till exempel perfekt om du vill testa olika viner inom ett speciellt segment.

Känslor och tillfredsställelse i livet

Lycka består av två komponenter. En kognitiv komponent som handlar om hur tillfredsställd du är med ditt liv och din tillvaro. Den andra komponenten är den som berör känslorna, hur ofta du upplever negativa och positiva känslor. Det positiva känslorna är en stor värdemätare för hur lycklig du är som person. Ditt humör och beteende påverkas väldigt mycket av de positiva känslorna.

Fyll vardagen med små glädjeämnen

För att få positiva känslor, ett bra humör och känslan att livet är bra är nyckeln att skapa små utbrott i vardagen som ger positiva känslor. Det kan du göra genom att ta vara på de små glädjeämnena som livet bjuder på. Det kan exempelvis vara en god kaka till kaffet, en varm dusch, att ge någon en komplimang eller dricka ett gott glas vin och äta god mat. Alla dessa små glädjestunder kommer att lyfta ditt humör och göra dig gladare överlag. Ju fler positiva känslor du får under en dag desto bättre. Hitta det som ger dig glädje och ett ökat välbefinnande. Att stanna upp och njuta av de små sakerna kommer även göra att du kommer leva mer i nuet och ta vara på det du har just för stunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *